Mijn site
Menu

Biografie




.Oscar Harris wordt geboren op 30 november 1943 in Albina, Suriname. Oscar houdt van sporten, zoals tennis, basketbal en voetbal.  Oscar is gek op reizen en het bezoeken van historische steden met oude gebouwen.
Oscar heeft talent. Zijn gave wordt al op jonge leeftijd ontdekt. Zo zingt hij o.a. in de Stadszending voor club Hercules, maar ook tijdens de Teenage shows in Thalia, Luxor en Bellevue. Hij weet steeds een groter publiek te boeien.

"Mijn doorbraak kwam op het moment dat ik Max Nijman mocht vervangen, toen deze verhinderd was tijdens een jubileumviering van de basketbal club CLD.

Van Andre Kamperveen, die graag jonge veel belovende talenten stimuleerde, mag hij van de studio's van radio Apointie gebruik maken om zijn kennis van de techniek op dat gebied te vergroten. Zijn idolen Sam Cooke, Brook Benton, Nat King Cole en Frank Sinatra worden dan ook veel gedraaid als hij in de studio aanwezig is.

In de Surinaamse muziekscene komt hij in contact met Alfons Wielingen, Ruud Seedorf, Gerda Havertong, Annemarie Hunsel​​​, Carla Snijders, Reggie en Ulrich Campbell met wie hij een warme vriendschap ontwikkelt.

Ondanks de successen in die tijd besloot Oscar toch te gaan studeren voor dominee of architect. Het besluit stond vast en vertok naar Nederland.​
​Toen Harris in 1963 naar Nederland kwam om te studeren voor architect/dominee werd hij direct als dienstplichtige ingelijfd bij de krijgsmacht.
Hij volgt ook een opleiding tot handelsreiziger en parfumeur. Hij krijgt muzieklessen en zanglessen van Mario Ingensoet en Len del Ferro.
Twee jaar later in 1965 vervolgde hij zijn zangcarrière bij The Twinkle Stars, een vanuit Amsterdam opererende Surinaamse band.
Hun eerste single TOP is direct een mega succes.
Dan volgt hun grootste hit Soldier's prayer  en stonden zij twee weken op nr. 1 in de Daverende Dertig
In totaal stond de single 15 weken in de hitlijst.
Leadzanger Billy Jones verliet de groep in 1972; voor hem in de plaats kwam de toen 17-jarige Humphrey Campbell
Er volgen hits als : Claphands for baby, Altagracia, Since I met you babe, Walk rightback, Disco Calypso​

Hij wordt gevraagd voor gastoptredens in Bulgarije,Luxemburg en Oostenrijk. Zijn tournees in Duitsland, Scandinavië en Frankrijk zijn een daverend succes. Zelfs in Turkije.​

In 1973 besloot Harris om de groep te verlaten om een solocarrière te beginnen.

Na wat pieken en dalen en tijdelijke koppelingen aan zangeressen kwam aan het einde van de jaren zeventig zijn solocarrière goed van de grond.  Zijn grootste hit uit die tijd was Song for the Children die hem internationale bekendheid opleverde.  In Indonesië aanbaden de mensen Oscar.

Enkele pogingen om Nederland te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisie songfestival mislukten echter.

Halverwege de jaren 80 werd het rustiger rond Harris. Hij trad nog veel op in discotheken en voor de radio soms ook onder begeleiding van het Metropole orkest.

Hij wordt veel gevraagd voor specials. In Oostenrijk en Gambia, Kenia en heeft prachtige Kerstnummers gezongen in een speciale Kerst show van Albert West met Kamal uit Australië.​

In 2004 brengt hij de CD uit Salsa Romantica met prachtige nummers.
​
​In 2007 was de stem van Harris nog te horen in Beestenboel, de Nederlandse versie van de Amerikaanse animatiefilm Barnyard: The Original Party Animals.

In 2008 zong hij in het nummer Corduroy op het album Monarchs van de Haagse hiphopgroep Coup deVillz mee. In 2014 was hij deelnemer in het programma krassen knarren (Omroep MAX)

In juli 2015 verscheen het album Soldiers Prayer [sic] en Andere Poku's .
Dit album bevat zijn grote hits, plus een aantal liedjes in het Surinaams gezongen.

In 2016 komt Oscar Samen met zijn management Dutch Favorite Music helemaal terug en staat hij op 18 februari 2016 in de Melkweg te Amsterdam met zijn Twinkle stars.​

In 2018 komt een prachtige samenwerking tot stand met zangeres Mieke uit België. Zijn manager brengt hem met haar in contact en er ontstaat een prachtig nummer samen met Bandit en Mieke. 
​
Het project "Nooit meer Oorlog"komt uit de grond waarbij alle gevallenen van alle oorlogen worden herdacht.
België staat massaal achter het nummer en wordt nog bij iedere herdenking gedraaid

Op 11 november  2018 herdenken België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Australië, Canada, India, Nieuw-Zeeland, Newfoundland, Zuid-Afrika, Portugal en de Verenigde Staten van Amerika, het feit dat honderd jaar terug de "Grote Oorlog", 1914-1918, eindigde. 
Elke oorlog hoe groot of klein ook kent in feite alleen maar verliezers. Ruim vijfendertig miljoen slachtoffers, waaronder soldaten en burgers, waren er te betreuren aan geallieerde en centrale zijde.
Op de talrijke begraafplaatsen  en erevelden  overal in Europa liggen de stille getuigen. De witte stenen vormen een oneindig lange rij als in het gelid staande soldaten, een trieste   herinning aan die verschrikkelijke jaren.
Muziek heeft door alle oorlogen heen altijd een belangrijke plaats ingenomen. Het zorgde voor een beetje houvast in bange dagen. Voor soldaten en burgers brachten zangers en zangeressen soms een sprankeltje hoop en zorgden ervoor, het moreel hoog te houden. Zo was het in de oorlog en zo is het vandaag nog altijd. Overal in de wereld zijn er brandhaarden en staan legers tegenover elkaar. En ook nu zijn er nieuwe slachtoffers.
Speciaal om al die soldaten en burgers te gedenken brengen Mieke, Oscar Harris en Bandit,  hierbij een muzikaal eerbetoon.  Opdat we niet mogen vergeten.
Foto
Foto
Dutch Favorite Music © 2021
  • Home
  • Biografie
  • Discografie
  • Foto Video
  • Media
  • Persberichten
  • Boeking Oscar Harris
  • The Twinklestars Reunion Tour 2016
  • Contact
  • Live Tour 2022
  • Home
  • Biografie
  • Discografie
  • Foto Video
  • Media
  • Persberichten
  • Boeking Oscar Harris
  • The Twinklestars Reunion Tour 2016
  • Contact
  • Live Tour 2022